دربارهی رویداد تخصصی فرصت های سرمایه گذاری ایران و ترکیه
یکشنبه، 14 فروردین 1401
اولين رويداد تخصصي شناسايي فرصت هاي سرمايه گذاري ايران و تركيه توسط اتاق بازرگاني ايران و تركيه در تاريخ ١٠ و ١١ فروردين ١٤٠٠ در سالن همايشهاي شهرداري مالتپه با حضور حداكثري سرمايه گزاران و صنعت گران دو كشور برگزار گرديد. شركت آراد پايا ( پوپك ) نيز در اين همايش دو روزه حضور فعال داشت و ضمن آشنايي با بازار كار تركيه و كشورهاي همسايه اقدام به رايزني هايي در خصوص فعاليت و همكاري با شركتهاي ترك نمود.
در اولين روز از اين همايش، شهردار مالتپه جناب آقاي علي كليچ ALI KILIÇ، سركنسول جمهوري اسلامي ايران در استانبول جناب آقاي جواد معبودي فر، رئيس اتاق مشترك تركيه ايران از سازمان DEIK آقاي عثمان آكسوي (Osman Aksoy)، خزانه دار اتاق ايران و عضو هيئت رئيسه اتاق ايران جناب آقاي حسين جميلي، نماينده مجلس تركيه آقاي علي اوزگوندوز ( Ali Özgündüz) ، رئيس اتاق مشترك ايران تركيه جناب آقاي مهرداد سعادت سخنراني داشتند. تفاهم نامه اي در سال قبل از شروع پاندمي بين وزاري دو كشور مبني بر هدف سرمايه گزاري ٣٠ ميليارد دلاري بين دو كشور به امضاء رسيده بود كه متاسفانه با شروع پاندمي اين هدف محقق نشد.
در شروع همايش ضمن تاكيد بر دستيابي به هدف مذكور، اشتياق سرمايه گزاران ترك براي تجارت با ايران در خصوص كالاها و مواد خام و صنايع معدني و شيميايي و پتروشيمي و همچنين استفاده از نيروهاي خبره در زمينه هاي تجارت الكترونيك كه به واسطه تحريم ها و عدم دسترسي به بازار بين الملل در ايران شكل گرفته، مشهود بود. سرمايه گزاران ترك با كمك به دسترسي نخبگان و تجار و صنعت گران ايراني از درگاه تركيه به بازارهاي جهاني تاكيد داشتند. بسياري از بازرگانان و سرمايه گزاران ترك حجم مبادلات تجاري و صنعتي و دانشي بين دوكشور را حتي بيش از ٣٠ ميليارد دلار متصور بودند.
در ادامه تجارت رمز ارزها در كشور تركيه بررسي و معرفي شد. زمينه هاي فعال در كشور تركيه براي تجارت در دنياي ديجيتال و رمز ارزها در دنياي امروز كه پنجمين كشور فعال در اين حوزه ميباشد.
آقاي عثمان فايك ( OSMAN FAIK ) دبير انجمن فرانچايزينگ تركيه UFRAD به ايراد سخنراني پرداخت. شروع فرانچايزينگ در كشور جمهوري تركيه و نحوه آموزش آنها از شركتهاي آمريكايي شرح داده شد و اينكه هم اكنون فرانچايزينگ در حوزه هاي محصولات و خدمات شكل گرفته و كشور جمهوري تركيه هم اكنون از صادر كنندگان خدمات فرانچايزينگ در اروپا ميباشد. در قسمت شركت هاي خدماتي فرانچايز، شركتهاي چاپ و تكثير ، شركتهاي IT كه در حوزه E-Commerce فعاليت دارند و ظرف مدت ٣ سال هم اكنون شعبه هاي آنها در اروپا و انگلستان مشغول به فعاليت هستند تشريح شد. نمونه اي از آن شركت getir بود كه مفصل به بحث در اين باره پرداخته شد.
در ادامه آقاي ارگنكن كوچوك ( Ergenekon Küçük) مدير منطقه آزاد آتا تورك استانبول به ايراد سخنراني پرداختند. منطقه هاي آزادي كه كشور جمهوري تركيه به جهت تسهيل در تجارت با دو كشور جمهوري اسلامي ايران و جمهوري آذربايجان، در نزديكي مرزهاي شرقي ايجاد شده اند مشخص و در اين رابطه صحبت شد. عدم توفيق اين شهركها با اهدافي كه از قبل از ايجادشان هدف گذاري شده بود و همچنين چندين صنعتگر ايراني كه با حضور در اين شهركها ، محصولات دانش بينان خود را تحت نام كشور جمهوري تركيه به بازارهاي جهاني صادر ميكنند و مشوقات دولت تركيه در استخدام و معافيتهاي مالياتي و گمركي براي اين شركتها به بحث گذاشته شد.
شركت آراد پايا نيز به عنوان شركت دانش بينان و داراي توان اجرايي و فني در توليد نرم افزارهاي مديريت پروژه هاي مهندسي و تداركات در اين همايش شركت نمود. شركتهاي ديگري نيز در زمينه صنعت IT حضور داشتند كه در نوع خدمات ارايه شده، شركت آراد پايا بسيار متفاوت بود.
در دومين روز همايش، شامل ١٢ ميزگرد به شرح ذيل بود:
١-تجارت و سرمايه گذاري با ايران( واردات صادرات و سرمايه گزاري به ايران و تركيه)
٢-كريپتو كارنسي
٣-ساختمان
٤-كشاورزي و دامپروري
٥-پزشكي
٦-فرصت هاي سرمايه گذاري مديا
٧-ميز تكنوپارك و استارت آپ
٨- فرانچايز و خرده فروشي و بازارهاي آنلاين و ثبت شركت
٩-سرمايه گذاري پتروشيمي و صنايع نفتي
١٠-اجاره اتومبيل
١١-پوشاك و نساجي